• +51 984 281171
  • Abancay, Apurimac

Tour naar Choquequirao

De Inca Trail naar Choquequirao

Vanuit Casa de Salcantay worden verschillende tochten georganiseerd. Niet alleen naar Choquequirao, maar ook naar Machu Picchu en Huancacalle. In alle gevallen lopen de originele Inca-trails over Choquequirao. De trails kunnen individueel of in groepen worden afgelegd; wandelend of in combinatie van wandelen met paardrijden.

De meest gelopen trail is van Cachora naar Choquequirao en terug. De trail duurt 4 dagen. Zie het programma hieronder.

Programma van de trail naar Choquequirao (3 nachten)

Dag 1. Van Cachora naar Santa Rosa
Tijdens het ontbijt wordt door ons team de bagage op paarden geladen zodat we daarna onze trekking kunnen beginnen. In ongeveer 2,5 uur lopen we naar Capuliyoc, dat ligt op een hoogte van 2.912 meter. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de vallei van de Apurimac en de besneeuwde pieken van de Padreyoc. Mogelijk kunnen we hier de beroemde Andes Condor zien. Daarna begint de afdaling. Eerst naar Chiquisca waar we lunchen, en dan naar Playa Rosalinas dat ligt op 1.550 meter. Na de afdaling een een korte pauze bij de rivier moeten we nog 3 km. stijgen naar onze kampeerplaats bij Santa Rosa.

Dag 2. Santa Rosa – Choquequirao - Marampata
Na het ontbijt gaat het nog 4 km. verder bergopwaarts naar Marampata. Hier lunchen we en laten de ezels achter. Het is dan nog 1,5 uur naar het archeologisch complex van Choquequirao. Er is voldoende tijd om het complex te bezichtigen voor we weer teruggaan naar ons kampement in Marampata voor het avondeten.

Dag 3. Marampata - Chiquisqa
Na het ontbijt beginnen we met de afdaling Playa Rosalinas aan de rivier van de Apurimac. Hier hebben we lunch. Na de lunch gaat het weer 2 km steil bergopwaarts naar Chiquisqa. Hier overnachten we. Als de benen het toelaten gaan we zelfs nog verder omhoog naar Cocomasana.

Dag 4. Chiquisqa - Cachora - Cuzco
Na het ontbijt hebben we, met wat geluk, opnieuw de gelegenheid om condors te zien bij de toppen van Capuliyoc. Vervolgens dalen we af naar Cachora. We lunchen bij Casa de Salcantay. Hier is gelegenheid om nog wat langer te blijven om ervaringen uit te wisselen of om te vertrekken naar Cuzco. In principe komt iedereen voor het avondeten weer in Cusco aan.

Het programma in combinatie met paardrijden is het zelfde met die van de wandeltocht. De paarden worden gebruikt om bergopwaarts te gaan en op vlakke stukken. Afdalen moet wandelend. Er zijn erg steile stukken omlaag en om dit te paard te doen is te gevaarlijk.

Kosten Inca Trail
- De totale kosten voor de trail bedragen $ 320,- per persoon
- Voor een getuigd paard zijn de meerkosten $ 120,- voor deze 4 dagen.

In de prijs inbegrepen:
- Vervoer van en naar Cuzco.(alleen bij 2 of meer personen)
- Kok/drijver en (muil)ezels
- Hulpgids bij groepen van 7 of meer personen
- 3 maaltijden per dag en snacks voor onderweg
- Tenten, matrassen, slaapzakken, stokken, benodigdheden voor eten en voldoende water
- EHBO-kit

Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitrusting zoals kleine rugzak, waterfles –of zak, ‘repellent’, zonnebrand, etc
- Op verzoek kan een professionele of tweetalige gids meereizen.