• +51 984 281171
  • Abancay, Apurimac

Onze Visie

Casa de Salcantay ligt in één van de armste streken van Peru. Welvaart is er een relatief begrip. De visie van de mensen van ‘Casa de Salcantay’ is om de kinderen en hun ouders zichzelf te laten laten verwezenlijken in de eigen leefomgeving en cultuur met kennis van hun omgeving.

Bij 'Casa de Salcantay' draagt men hieraan bij door verschillende activiteiten in het dorp te ondersteunen. Actief en financieel. Jaarlijks wordt gedoneerd aan een instelling of organisatie op het terrein van onderwijs, medisch of sociaal. Zoals een school, weeshuis of hospitaal. Casa de Salcantay helpt met missiewerk, stimuleert donaties en helpt met bouwwerkzaamheden.

Tour naar Choquequirao

Choquequirao is vanaf Casa de Salcantay over de Inca Trail in twee dagen bereikbaar. De ruïnes zijn moeilijk toegankelijk vanwege de hoge ligging. Er moet een hoogteverschil van 1600 meter worden overbrugd. Eerst een afdaling naar de Apurimac-rivier gevolgd door een klim uit het dal naar de ruïnes. Het spectaculaire landschap en de ligging van Choquequirao maken de inspanning meer dan de moeite waard.

De constructie van de verschillende niveaus van tempels, paleizen, kanalen en aquaducten is zonder meer fantastisch. Een gids gaf eens de volgende uiteenzetting "Choquequirao is the city which demonstrates the inspiring example of an elite Inca ceremonial center. A city dedicated to the worship of the mountain gods, the river and the elements of nature."